Moro ja tervetuloa blogisivulleni!

Ajatuksena on kirjailla mahdollisimman selkeästi arkisia tekniikkaan liittyviä asioita, joista hyvässä lykyssä kokeneemmille löytyy jotain syventävää tietoa ja alottelijalle ainakin.

Alkuun vähän omista taustoistani. Olen yli kolmekymppinen perheenisä Pirkanmaalta, kokemusta elektroniikan parissa räpellellen noin kaksikymmentäviisi vuotta ja tietokoneiden kanssa yli kaksikymmentä vuotta. Olen lähipiirissä paljolti hyödynnetty voimavara silloin, kun jokin laite ei enää toimikaan tai sen tahdottaisiin tekevän jotain uutta temppua. Tämä on ikäpolveni tekniikan osaajille tyypillinen rooli :D

Ensimmäinen "projektini" oli jo lapsena kun vanha VHS-nauhuri rupesi syömään kasetteja eli veti sen kuvanauhan solmuun sisäänsä. Nauhuri käytettiin ensin pariin kertaan virallisella korjaajalla, jonka jälkeen nauhuri aina toimikin jonkin aikaa kun lukupäät oli puhdistettu yms. Tämä kuitenkin aina maksoi ja vähistä varoista ei tuota ollut enää kovinkaan järkevää toteuttaa vanhalle nauhurille. Avasinkin siis itse tuon nauhurin ja putsailin kostealla talouspaperilla mitä keksin. Mielettömällä tuurilla tämä jopa onnistui ja nauhuri ei taas pitkään aikaan kasetteja syönyt sisuksiinsa! Jälkeenpäin ajateltuna tuossa montakin asiaa väärin, enkä siis enää suosittele kenellekään vastaavaa toimintaa. Kosteus elektroniikassa nyt ensimmäisenä tulee mieleen ettei kovinkaan järkevä yhdistelmä ole ;)

Sittemmin olen opetellut tietokoneista, tekniikasta ja elektroniikasta lähinnä itseopiskellen sen mitä mahdollista ja mihin mielenkiinto suuntautunut. Tämän lisäksi yläasteella ja lukiossa otin etenkin tietotekniikkaan keskittyviä valinnaisia kursseja sen mikä mahdollista ja lukion jälkeen kävin opiskelemassa sekä teknillisessä yliopistossa että "normaalissa" yliopistossa tietotekniikkaa. Molemmista jätin opinnot kesken. Nykyisin työskentelen yhdellä Suomen suurimmista ICT- eli tieto- ja viestintäteknologiaa harjoittavassa yrityksessä teknologian parissa.

Toiminnassa olevia tietokoneita minulla on omassa käytössä tällä hetkellä neljä, tämän lisäksi toki on myös älypuhelin ja tabletti sekä sekalainen läjä kodin viihde-elektroniikkaa. Jossain lojuu vielä pari muutakin tietokoneen raatoa jotka enemmän tai vähemmän toimintakuntoisia, mm. ensimmäinen oma tietokoneeni yhdeksänkymmentäluvun puolesta välistä.

Pyrin nyt alkuun ainakin pitämään julkaisutahtina kerta viikossa tahdin. Tämän nopeampaa en todennäköisesti ainakaan tule julkaisemaan ja elämäntilanteesta riippuen tämä voi myös muuttua rauhallisemmaksikin. Blogeissa pyrin käsittelemään mahdollisimman laidasta laitaan itseäni kiinnostavia aiheita, kommenteissa ja sähköpostilla voi toki myös laittaa ehdotuksia artikkeleille. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen: elektronikkari (ät) netti.fi

Ensimmäinen ohje olkoot, ettei blogeihin tai vastaaviin tekstikenttiin kannata ikinä kirjoittaa GSM- eli kännykkänumeroa tai sähköpostiosoitetta suoraan selkokielisenä, vaan kannattaa vähän muokata. Puhelinnumeron voi kirjoittaa esimerkiksi nolla 4 nolla 12 kolme 4 viisikymmentäkuusi 789 ja sähköpostissa kannattaa @-merkki vaihtaa johonkin (miukumauku), (ät), (at) tai vastaavaan muunnokseen. Tällä estää monta automaattirobottia jotka keräävät roskapostitusta varten noita tietoja. Myöskään minkään sähköpostin, puhelinnumeron tai linkin perään ei kannata suoraan laittaa pistettä, vaan tähän kannattaa laittaa välilyönti väliin. Monet älylaitteet joissa on kosketusnäyttö poimivat tuon pisteen mukaan estäen toiminnan tarkoitetulla tavalla.


Kesää odotellen,

Elektronikkari