Pahoittelut lyhykäisestä artikkelista, tauti vienyt olosta voiton ja tämän vuoksi kirjoittaminen ei ole ollut agendalla.

Kävipä tuossa sairastellessa niin, että vaimo päätti tehdä laskiaispullia, vaikkei näiden aika vielä ole. Homma ei mennyt ihan putkeen, mutta pienten kommellusten kautta kuitenkin saatiin pullat tehdyksi. Artikkeli kuvailee tapahtumien kulkua ja ongelmien ratkaisua.

Yllättävä ongelma

Taikina oli vaivattavana yleiskoneessa, kun yhtäkkiä alkoi kuulua todella huolestuttavaa ääntä koneesta. Vaivaus näytti seisahtuneen ja kone piti sen kaltaista ääntä, että jokin liikkuva osa oli päättänyt lakata liikkumasta. Ensimmäinen reaktio oli ottaa sähköjohto seinästä irti, mikä oli ihan hyvä, sillä seuraava havainto oli sähköinen käry. Liekkejä ei näkynyt eikä laite muutenkaan ollut kuuman tuntuinen, mutta koko keittiössä oli sähkömoottorin tai muun sähköisen osan kärähtämisestä kertova tuoksu.

Taikina itsessään oli onneksi juuri valmista, eli käsipelillä ei taikinaa jouduttu vaivaamaan.

Koska laitteen ikä on alle 24kk, täyttelin samantien sähköpostilla ilmoituksen laitteen myyneelle yritykselle ja liitin viestiin mukaan omat asiakastietoni, laitteen tiedot sekä kysymyksen toimintaohjeiden osalta. Varmistin siis että lähimpään toimipisteeseen voi laitteen tuoda huollettavaksi/vaihdettavaksi ja samalla sain kirjallisen todistuksen tapahtuneesta sekä takuun alaisen ongelman ilmoituksesta. Kannattaa aina ensi töiksi ottaa takuuasioissa yhteys yritykseen joka takuusta vastaa, tällöin asiasta on kirjattuna tieto mahdollista myöhempää tarvetta varten.

Seurannut ongelma

Koska yleiskone oli poissa pelistä, ei laskiaispulliin kuuluvaa kermavaahtoa päässyt tällä tekemään. Käsin vatkaamisesta on sen verran ikäviä muistoja, että päätin antaa koneen hoitaa tehtävän tälläkin kertaa. Sähkövatkainta ei enää ole, sillä sen työaika saavutti päätöksensä jo vuosi pari sitten, reilusti takuuajan umpeutumisen jälkeen. Piti siis soveltaa.

Ratkaisu

Netissä joskus kohtasin kuvan, missä oli sakset laitettu porakoneeseen terä edellä siten, että kahvan lenkit toimivat vispilänä vastaavassa tilanteessa. Jatkojalostin ideaa ottamalla metallisella tangolla ja muovisilla kahvalla sekä vatkauspäällä varustetun vispilän ja sivuleikkureilla katkaisin varren kahvan juuresta. Kyseinen vispilä oli normaaliin käyttöön huono, sillä siinä varsi tulee vispilän keskelle eikä sivulle, niinkuin totutusti on. Voi olla että tämä muotoilu olisi parempi, jos sitä oppisi käyttämään, mutta itselleni eikä vaimolle tämä sopinut käteen oikein ikinä.

Koska metallinen varsi oli paksu, tarvitsi se työstää poikki pikkuhiljaa aina välillä vartta pyöräyttäen sivuleikkurin terien välissä. Tästä johtuen lopputuloksena oli hyvinkin siisti ja pehmeä leikkauspinta, mikä oli mukava plussa.

Kun varsi oli poikki, kiinnitin sen porakoneeseen terän paikalle ja vispaaminen saattoi alkaa. Toiminnan jouduttamiseksi käytin poraa nopeammalla pyörimisasennolla ja koitin tarkkailla kermavaahdon koostumusta parhaani mukaan. Vaahdosta tuli ehkä hiven turhan vatkattua, mutta voiseksi koostumus ei sentään päässyt. Ohessa vielä kuva työkalusta ja lopputuloksesta:

IMG_20180119_184509.jpg

 

Lopputulos

Laskiaispullat onnistui loistavasti ja yleiskone pääsee myyjän huoltoon arvioitavaksi kunhan tauti itseltäni helpottaa. Netistä tilaamisen etuna mainittakoon, että kuittikopiot ja takuutiedot löytyvät kätevästi omien tunnusten alta ja näiden sähköisten kopioiden kanssa pystyy helposti hoitamaan takuuasiat kuntoon, sekä myös tarkistamaan takuun voimassaolon. Sniidun spesiaalin hengessä pistin muokatun vispilän pesukoneeseen käytön jälkeen mahdollista jatkokäyttöä silmällä pitäen.

 

Pullalla tautia hoitaen,

Elektronikkari