Tämä olkoot nyt jatkoa Kolmas näyttö kirjoitukselle. Tuon blogin myötä kokoonpanoni oli kaksi 23" näyttöä vaakatasossa ja näiden lisäksi kolmantena toimi vanha 20,1" näyttö. Tuon blogikirjoituksen jälkeen valmistuin koulusta ja Koulutusrahasto myönsi stipendin aikuisiällä suoritetusta koulusta, jolla rahalla päätin hankkia kunnollisen näytön. Aiemman kirjoituksen myötä tosiaan opin, että nykyisin NVIDIAn näytönohjaimilla saa useamman näytön suoraan kytkettyä, eli erillistä USB lisäkettä ei välttämättä tarvitsisi.

Nykyinen uusittu kokoonpano

tyopoyta.jpg

Koska kuvalla on helpompi esitellä, tässäpä siis kuva nykyisestä työpöydästä ja kokoonpanosta. Keskellä löytyy nyt BenQ Zowie RL2755 27" näyttö, aiemmat 23" näytöt käänsin pystyasentoon tämän ympärille ja neljäs näyttö on sivussa. Kolme päänäyttöä on nyt kytketty Mozi Triple Display Desk Stand -pöytäjalalla, eli pöydän takalaitaan kiinnitetään putki jonka varassa on kolmelle näytölle säädettävät kiinnityspaikat. Aiemmin nuo kaksi näyttöä olivat omilla jalustoillaan monitorikaiuttimien päällä, nyt kaiuttimet on sijoitettu näiden pystyssä olevien näyttöjen taakse.

Kuvassa näkyy myös muuta työpöytävarustusta:
- Vasemmalla alhaalla näkyy yksien kuulokkeiden (Skullcandy G.I.) sanka, näitä käytän kuullakseni miltä normaalilla äänensäädön profiililla kuulostaa kuluttajamallisissa kuulokkeissa musiikki esimerkiksi editoidessa
- Valkoreunaisilla kupeilla varustetut kuulokkeet on Macs Tungsten 700 Ultra kuulokkeet, nämä hankin lähinnä pelaamista varten sillä ne tarjoavat virtuaalisen 7.1 äänentoiston ja headset mikin
- Vasemmanpuoleisimman näytön alapuolella on tabletti (Lenovo Yoga Tab 2), tämä on käytössä lähinnä silloin jos tarvitsen erillistä laitetta mobiilialustalla johonkin, tätä varten löytyy myös Bluetooth näppäimistö Oyama OY681
- Näppäimistönä toimii Blackstorm Mech 2017 optisilla kytkimillä, rannetukena Glorious PC Gaming Racen full size
- Päänäytön vasemmassa laidassa löytyy Diel Voice kondensaattorimikrofoni sitä varten, että ääntä tarvitsee saada paremmin/enemmän talteen kuin mitä headsetin mikrofonilla saa puhetta
- Päänäytön oikeassa alalaidassa löytyy Steinberg CI1 äänikortti, joka ohjaa ääntä studiomonitoreille (M-Audio BX5 D2) ja myös erillisille kuulokkeille (Macsit toimivat USB:n kautta)
- Hiirenä on Razer Deathadder Elite ja hiirimattona Razer Vespula
- Oikealla hyllykön alimmalla hyllyllä näkyy M-Audio Oxygen 49 midikoskettimet
- Hyllykön päällä on kaksi tulostinta päällekäin ja kuvan ulkopuolella odottaa vanha LG:n 32" televisio kytkemistä (tässä on optio viidenneksi näytöksi)
- Hyllykössä löytyy sekalainen kokoelma kaikennäköistä IT tarviketta, kuten myös sivunäytön alla olevassa lokerikossa

Työpöytä

Työpöytä itsessään on koostettu kahdesta Ikean työpöydästä (ruuvattu alapuolelta yhteen), sivypöydän päälle kiinnitetystä TV-tasosta (Ikea) ja vasemmalla apupöytänä toimivasta Ikean Kallax-sarjan 2x2 hyllystä. Työtuoli on myös Ikeasta löytynyt nahkainen toimistotuoli.

Itsessään tietokone on pöydän alla lattialla suurinpiirtein tuon vasemmanpuoleisimman näytön alla. Tietokoneen päällä lepää Edgerouter X josta menee toinen johto suoraan tietokoneeseen ja toinen VMG3925 reitittimelle joka on pöydän oikealla laidalla olevan hyllykön uumenissa.

Lisäksi pöydän alta löytyy myös Ikean kaksi laatikkoinen pikku laatikosto ja yksi tietokoneen raato (ukkosen käräyttämä enkä ole jaksanut vielä tutkia tarkemmin että mitkä kaikki osat kärähtivät, ainakin virtalähde ja emolevy). Apupöydällä löytyy toinen tietokoneen raato (boottiongelmainen mediaserveri, vianrajaus vaiheessa), tämä on Antec Fusion Remote Black mallisessa kotelossa.

Tietokoneen työpöytä

Kuvan jälkeen olen lähtenyt vähän uusimaan vielä järjestystä, pääpiirteittäin tärkeimmät asiat löytyvät kuitenkin näkyvistä. Eli Spotify on oikealla alhaalla, sen päällä nykyään ylälaidassa Rainmeterin mittarit (uudet säädöt vielä vaiheessa). Keskinäytössä löytyy tärkein ikkuna aina, eli tilanteesta riippuen selain tai peli tai mikä onkaan. Vasemmalla pystynäytöllä pyörii ylälaidassa Tehtävienhallinnan Suorituskyky ikkuna (pelatessa helppo vilkaista mikä on resurssien käytön tilanne) ja tämän alla Discord (VoIP-sovellus). Apunäyttö on yhä USB väylän kautta käytössä, tässä pyörii IP-kameran kuva koko näytössä.

Mikäli joudun työskentelemään useammalla sovelluksella yhtäaikaa, on se nykyään helppoa. Pystyssä olevat näytöt tarjoavat käytännössä molemmat kaksi vaakasuuntaisesti toimivaa ikkunaa, eli efektiivisesti saan viisi ohjelmaa auki näytölle yhtä aikaa näkyville. Harvemmin ihan näin usealla sovellusikkunalle käytännön hyötykäyttöä löytyy, mutta tykkään siitä että mahdollisuus on käsillä mikäli sitä sattuisi tarvitsemaan.

Cable management

Cable management tarkoittaa johtojen siistiä asettelua, mikä on jo pitkään ollut suosiossa tietokoneiden kanssa harrastelevien ihmisten keskuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että johdot pyritään saamaan mahdollisimman siististi aseteltua kaapelikouruihin tai muuten siten, että ne eivät ole näkyvillä saatika tiellä. Itselläni tämä on tällä hetkellä täysin tekemättä, eli työpöydän alla on kohtalaisen kammottava johtoviidakko. Tähän ajattelin jossain kohtaa paneutua, toistaiseksi olen kuitenkin vielä saanut jotenkuten pidettyä työpöydän alusen siistinä ja itseäni ei sekaiset johdot paljoa häiritse eli prioriteetti järjestelylle on tästä johtuen jäänyt pieneksi.

 

Sekainen työpöytä kertoo kuulemma neroudesta,

Elektronikkari