Moro!

Tällä kertaa ei tulekaan tavanomaista kirjoitusta, vaan kertoilen vähän kuulumisista blogin osalta.

Kun aloin kirjoittamaan blogia, en oikeastaan sen kummemmin suunnitellut toimintaa muuta kuin että alan kirjoittelemaan teknisiä ja etenkin tietoteknisiä juttuja mahdollisimman selkeästi auki. Tarkoituksena taustalla lähteä syventämään sekä mahdollisten lukijoiden osaamista sekä ymmärrystä tekniikasta, kuin myös omaanikin. Päätin tehdä aina taustojen tarkistukset kirjoittaessani jotain julki ja tästä olen pitänyt kiinni, vaikken lähteitä jaksakaan kirjailla auki. Lähteiden puuttuminen johtuu lähinnä siitä, että yleensä varaan yhden illan viikosta jolloin kirjoitan artikkelin ja rajallisen ajan puitteissa oikaisen tämän suhteen. Osin myös itselleni perustelen tätä valintaa sillä, että jokainen joka kiinnostuu asiasta tarkemmin, lähtee tekemään omaa kartoitustaan aiheesta oman näkökulmansa puolesta, jolloin hakutermeillä on merkittävä vaikutus saavutettuun sisältöön (en halua ohjastaa liikaa samoille urille kuin millä itse taustatyötä teen).

Kävijämäärien suhteen en sen kummempia tavoitteita ole oikeastaan vieläkään asettanut, toiveenani on että blogi tavoittaisi ihmisiä, joille tämän lukemisesta on hyötyä. Kaikki artikkelit eivät varmastikaan kaikkia kiinnosta, mutta ajatuksena enemmänkin on kirjoittaa tietoutta auki samalla kun sitä itse opiskelen ja/tai jakaa jo valmiina olevaa osaamista eteenpäin. Taloudellista hyötyä en siis sen kummemmin toiminnalla hae, lähinnä suunnittelen webhotellin hankkimista siinä kohtaa kun sivulla on kävijöitä sen verran, että pienillä mainosbannereilla saisi hotellin kuukausimaksut kuitattua. Webhotelliin siirtymistä suunnittelen oikeastaan vain sen vuoksi, että nykyinen alusta ei mahdollista kaikkea, mitä haluaisin tänne tehdä (kuten musiikin ja videoiden liittäminen osaksi artikkelia kunnolla).

Hardware- eli rautapuolen modauksia ja rakenteluja on jo pitkään ollut tarkoitus tehdä tänne dokumentoituna, ongelmana näiden osalta on lähinnä ollut nykyiset puittteet kotona, jotka rajoittavat tätä toimintaa. Myöskin elämäntilanteeni on osaltaan ollut rajoittava tekijä, sillä aikaa ja jaksamista ei vain aina ole lähteä väkertelemään mitään erityisempää. Kaksi laitetta tuossa odottavat kiltisti hyllyllä vuoroaan, koitan näihin keretä paneutumaan vielä lähiaikoina tarkemmin.

Yhdeksi ongelmaksi on myös tullut itselläni se, etten aina keksi mistä kirjoittaisin. Ajatuksia ja ideoita tulee ja menee, vain osa näistä päätyy toteutetuksi ja osan arkistoin mahdollista myöhempää kirjoittelua varten. Ongelmana kuitenkin on se, että ilman lukijoilta tulevaa palautetta, on vaikea arvioida mistä minun toivotaan kirjoittavan. Kuitenkin taustalla on oman osaamisen laajentamisen ohella myös tahtotila auttaa ja jakaa tietoutta tarpeeseen sekä kirjoitella lukijoita kiinnostavista aiheista. Tässä kohtaa siis esitänkin pyynnön, että kirjoittaisitte joko tänne blogin puolelle tai Facebookiin kommenttina tai vaihtoehtoisesti voit myös laittaa sähköpostilla ajatuksiasi elektronikkari(miukumauku)netti.fi osoitteeseen. Myös palaute yleisellä tasolla ("Lisää kuvia" yms) on tervetullutta :)

 

Kevättä kohden,

Elektronikkari